Monday, June 21, 2010

ဓညွင္းသီးျပဳတ္ စားၾကရေအာင္လား

ဒီပိတ္ရက္ စေနေန႔ ဓညွင္းသီးျပဳတ္စားေတာ႔ ေမေမ ေယာက္ခမႀကီးကုိ သတိရမိတယ္။ ကုိယ္ေတာ္ႀကီးနဲ႔ မရခင္တုံးကေပါ႔။ ကုိယ္ေတာ္ႀကီးအိမ္ ထမင္းစားအလည္သြားတယ္။ ကုိယ္ေတာ္ႀကီးေမေမက ငါးပိရည္ ဓညွင္းသီးျပဳတ္ အပါအ၀င္ အတို႔အၿမိဳ႕အစုံနဲ႔ ေပါ႔။ က်န္တဲ႔ဟင္းေတြေတာ႔ ေမ႔ကုန္ၿပီ။ ထမင္းစားေတာ႔ က်န္တဲ႔အတုိ႔ပဲ မုိးေကာင္းသူတုိ႔က စားပါတယ္။ အဲေတာ႔ ေမေမ ေယာက္ခမႀကီးက ဓညွင္းသီးျပဳတ္ေလး စီးမွစီး စားပါလား။ မစားတာလား။ ဘာလုိ႔လဲေပါ႔။ ဟုတ္ဆုိၿပီး (လုိရင္းကုိ ခပ္တုိတုိပဲ)........... မစားတာလုိ႔ေျပာလုိက္တယ္။ အဲေတာ႔ ကုိယ္ေတာ္ႀကီးက ၾကားထဲကေန ေမေမ႔ေခြ်းမက နည္းလုိ႔မစားတာလုိ႔ေျပာေလရဲ႕။ အမယ္ေလး မနည္းဘူး ၁၀ လုံး ႀကီးမ်ားေတာင္ ၀ယ္ထားတာဆုိေတာ႔ မိုးေကာင္းသူ ကြ်န္မလဲ ရယ္ၿပီးတာ ေနလုိက္တယ္။ အဲဒီေတာ႔ ကိုယ္ေတာ္ႀကီးက သူတုိ႔အိမ္မွာက ဓညွင္းသီးကုိ အလုံး ၁၀၀၊ ၂၀၀ ေလာက္ကို တေန႔တည္း ျပဳတ္စားတာ။ အေမ႔ ၁၀လုံးေလာက္ေတာ႔ မစားေသးဘူးလုိ႔ ၾကားထဲကေန ေျဖေလရဲ႕။ ဟုတ္တယ္ေလ နည္းနည္းစားလဲ ပါးစပ္နံတဲ႔အတူတူ (ဟုိနံ ဒီနံ...........) အခါတည္း မ်ားမ်ားစားၿပီး နံတာကမွ ေတာ္ေသးတယ္ေလ။ အိမ္မွာက ဓညွင္းသီးကုိ နည္းနည္းဆုိ မစားဘူး။ တခါတည္း မ်ားမ်ားျပဳတ္စားလုိက္တယ္။ ဓညွင္းသီးကုိ ျပဳတ္ရၿပီဆုိတာနဲ႔ ဆီနဲ႔ဆားနဲ႔ တုိ႔ၿပီးစားတာမ်ားပါတယ္။ ထမင္းနဲ႔စားခ်င္လဲ စားေပါ႔။ ကြ်န္မတို႔အိမ္မွာေတာ႔ ဓညွင္းသီးကုိ ထမင္းနဲ႔စားတာထက္ ဒီအတုိင္းဆီနဲ႔ဆားနဲ႔တုိ႔ စားတာပုိႀကိဳက္ပါတယ္။ အေမ႔အိမ္ျပန္တုံးက ဓညွင္းသီး မေပၚေသးလုိ႔ မစားခဲ႔ရဘူး။ ခုေတာ႔ ပင္နီဆုိလာကေနပဲ ၀ယ္စားလုိက္ေတာ႔တယ္။ အလုံး ၁၀၀၊ ၂၀၀ ေတာ႔ မဟုတ္ဘူးေပါ႔။ ဒီေန႔ေတာ႔ အလုံး ၅၀ ပဲ ျပဳတ္စားလုိက္တယ္။ ကယ္.......... ဓညွင္းသီးႀကိဳက္သူမ်ား အားမနာတမ္းကုိ ဆီနဲ႔ဆားနဲ႔ တုိ႔စားသြားပါအုံးလား။ အဟီး ......... စားၿပီးမွ ဆီးေအာင္႔တယ္လဲ မေျပာနဲ႔ေနာ္။ ၿပီး ေရမ်ားမ်ားသာ ေသာက္ေပေတာ႔။



ဓညွင္းသီးျပဳတ္ ရၿပီဆုိတာနဲ႔ ဆီနဲ႔ဆားနဲ႔တုိ႔ဆားလုိက္ပါတယ္။ (အက်င္႔မေကာင္းဘူးပဲေျပာေျပာ ဘယ္လုိပဲေျပာၾကပါေစ ဒီဓညွင္းသီးျပဳတ္တစ္ပန္းကုိေတာ႔ ဘယ္သူကုိမွ မေကြ်း မိုးေကာင္းသူ တစ္ေယာက္တည္း တစ္ထုိင္တည္းနဲ႔ စားပလုိက္တယ္။)



ခလယ္က အဆံေလးေတြေတာ႔ ဖယ္ၿပီးစားပါတယ္။ အဲဒီ အဆံေလးေတြ ဖယ္စားရင္ ဆီးမေအာင္႔ဘူးဆုိလား။



၀ယ္လာတာကုိ အခံြခြာထားပါၿပီ။ ျပဳတ္ရန္ အဆင္သင္႔ျဖစ္ေနပါၿပီ။



ဓညွင္းသီးျပဳတ္ကုိ ညေနေတာ႔ ထမင္းနဲ႔ စားလုိက္ပါတယ္။ (ငါးပိရည္ရယ္၊ ပုဇြန္ငပြေၾကာ္ရယ္၊ ငါးေၾကာ္ရယ္၊ ဓညွင္းသီးျပဳတ္ရယ္၊ ခ်ဥ္ဟင္းရယ္ စားလုိက္ပါတယ္။ ခ်ဥ္ဟင္းေတာ႔ ဘယ္ေနမွန္းမသိလုိက္ဘူး။ ပုံထဲ မပါေတာ႔ဘူး။ စိတ္မွန္းနဲ႔တာ စားသြားေတာ႔ေနာ္)


ငါးေၾကာ္ ကြ်တ္ကြ်တ္ေလး (ငါးနာမည္ေတာ႔ မသိဘူးေနာ္႔)


ေနာက္ေန႔မွ ဓညွင္းသီးျပဳတ္နည္း ေရးေပးေတာ႔မည္။ အေတာ္ႀကီးေနာက္က်ေနၿပီမုိ႔ အိပ္ၿပီကြယ္။

Saturday, June 12, 2010

ငါးေခါင္းဟင္း (Curry Fish Head )

ထမင္းအုိးဘေလာ႔ေလးလဲ ဟင္းအသစ္မတင္ျဖစ္တာ ေတာ္ေတာ္ၾကာသြားၿပီ။ အလုပ္မ်ားေနတာေရာ အပ်င္းႀကီးေနတာေရာ နဲ႔ ဘာဟင္းမွ အသစ္မတင္ျဖစ္ဘူး။ အပ်င္းႀကီးေနတာက မ်ားေနတာပါေလ။ မိုးေကာင္းသူကုိေကာ မွတ္မိၾကပါအုံးမလားမသိဘူး။ လာလည္သူေတြလဲ အသစ္မရွိဘဲ ျပန္ျပန္သြားရတာ တကယ္ႀကီးကုိ အားနာပါတယ္ရွင္။ လာလည္သူအားလုံးကုိလဲ အထူးေက်းဇူးတင္ပါတယ္။ ဒီေန႔ေတာ႔ ငါးေခါင္းဟင္းရည္ခ်က္ကုိ တင္လုိက္ပါတယ္ရွင္။ အားမနာတမ္းသုံးေဆာင္သြားပါအံုးေနာ္။



ငါးေခါင္းဟင္း ခ်ဳိခ်ဥ္စပ္ေလး သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား။


ငါးေခါင္းဟင္းအတြက္ လုိအပ္ေသာအရာ

ငါးေခါင္း တစ္ျခမ္း
ၾကက္သြန္နီ ၂ လုံး (ပါးပါးလွီးထားပါ)
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၇ တက္ (ေထာင္းထားပါ)
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၂ လုံး (ေလးစိတ္ျခမ္းထားပါ)
ခရမ္းသီး ၂ လုံး (အေနေတာ္ တုံးထားပါ)
ရုံးပေတသီး ၇ ေခ်ာင္း (ႏွစ္ပုိင္း ပုိင္းထားပါ)
ငရုပ္သီးစိမ္း ၁၀ ေတာင္႔
ျပင္းေတာ္သိမ္ရြက္
မက်ည္းမွည္႔ ကြမ္းသီးလုံးေလာက္ (အရည္ေဖ်ာ္ထားပါ)
ငါးေခါင္းဟင္း အႏွစ္ထုပ္ ၁ ထုပ္ (ကြ်န္မကေတာ႔ ေစ်းထဲက ကုလားဆုိင္ကေန ငါးေခါင္းဟင္းခ်က္ခ်င္လုိ႔ စပ္ေပးပါလုိ႔ ေျပာၿပီး၀ယ္ခဲ႔တယ္။ ရယ္ဒီမိတ္ထုပ္ထက္ ကုလားဆုိင္ကစပ္ေပးတာက ပုိေကာင္းပါတယ္။ကုိယ္လုိခ်င္တာကုိ လုိတုိးပုိေလွ်ာ႔လုပ္လုိ႔လဲရတယ္။ ကြ်န္မက စပ္စပ္ေလးစာခ်င္ေတာ႔ ငရုတ္သီးအႏွစ္မ်ားမ်ားထည္႔ေပးပါလုိ႔ ေျပာလုိက္တယ္။ )


ငါးေခါင္းဟင္းခ်က္နည္း

ငါးေခါင္းကုိ ေရနဲ႔ေသခ်ာစြာေဆးပါ။ ၿပီး ဆား အခ်ဳိမွဳန္႔နဲ႔ နယ္ထားေပးပါ။ ငါးေခါင္းဟင္းခ်က္မယ္႔အိုးတည္ပါမယ္။ အုိးထဲသုိ႔ ဆီအနည္းငယ္ထည္႔ပါ။ ဆီက်က္ရင္ ပါးပါးလွီးထားတဲ႔ ၾကက္သြန္နီ နဲ႔ ေထာင္းထားတဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴကုိ အရင္ ဆီသတ္လုိက္ပါတယ္။ အနီေရာင္သန္းလာတဲ႔အထိေၾကာ္လုိက္ပါ။ ၿပီး ျပင္းေတာ္သိမ္ရြက္ကုိ ေရေဆးၿပီး ထည္႔လုိက္ပါ။ သူ႔ကုိ အရင္ ဆီသတ္လုိက္ေတာ႔ အနံ႔ကပုိၿပီးေမႊးပါတယ္။ ၿပီး ငါးေခါင္းဟင္း အႏွစ္ထုပ္ကုိ ထည္႔လိုက္ပါ။ ၃ မိနစ္ေလာက္ ဆီသတ္ၿပီးရင္ ငံျပာရည္ထည္႔၊ ေရေႏြးအနည္းငယ္ထည္႔လုိက္ပါ။ ဆူေနေအာင္တည္လုိက္ပါ။ ၿပီး ေဖ်ာ္ထားတဲ႔ မက်ည္းမွည္႔ အရည္ကုိထည္႔ပါ။ ဆူေနေအာင္တည္လုိက္ပါ။ ဆူလာရင္ ငါးေခါင္းကုိထည္႔ပါ။ ဆူလာေအာင္တည္ပါ။ ဆူလာရင္ လွီးျဖတ္ထားတဲ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ခရမ္းသီး၊ ရုံးပေတသီး နဲ႔ ငရုတ္သီးကုိထည္႔ၿပီး ၁၀ မိနစ္ေလာက္တည္ထားပါ။ ဒါဆုိရင္ေတာ႔ ငါးေခါင္းဟင္း(ေခၚ) Curry fish head ရပါၿပီရွင္။ အားမနာတမ္း သုံးေဆာင္သြားပါအုံးေနာ္။